Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.12.2004, Štěpán Mrázek, aktualita
Vážení čtenáři, Ranní pohled na IP adresy počítačů ze kterých pocházejí kritické příspěvky k článkům v Megatestu osobních počítačů směřované na adresu Světa hardware a na konkurenční produkty, mě přiměl k zajímavé anketě. Rádi bychom znali...
John C. | 25.9.200510:12
Mám dotas. Mám xp neporadily byste mi kde se to ip zobrazuje a jak bych ho mohl zveřejnit. děkuji
Odpovědět0  0
Neregistrovatelny Nick | 5.12.200415:30
Me osobne je to teda jedno ­- jsem za NATem a nastavit si proxy taky pri nejhorsim zvladnu.

Mnohem lepsi by ale bylo zobrazovat domenu, protoze:
- nevim jak ostatni, ale ja nemam v hlave cely RIPE, takze ­(az na vyjimky­) nejsem schopen pripradit IP domene
- bylo by hned jasny, jestli ten co nadava na IBM neni od konkurence
- a _predevsim_ by to vyresilo i problem s proxinama ­-&nbs; kdyz by se zobrazila domena neco jako proxy0098.fake.ru, tak by kazdymu bylo jasny o co jde. A dle toho by i pristupovat k prispevku.
Samozrejme by zustal problem, ze nakej nadsenec z marketingovyho oddeleni pujde do kavarny, ale je to lepsi nez nic nerikajici IP.

Jinejma slovama by svoboda zustala na obou stranach:
- diskutujici by mohli zustat v anonymite ­(s tim, ze by to deklarovali a predevsim s tim, ze by je za to nikdo nepeskoval ! jak byva leckde zvykem­)
- ti co to ctou by si mohli udelat obrazek o tom, kdo to rika.

A to srovnani s adresou je pekna blbost!
Je to obdobny, jako kdyz nekdo na namesti bude s cernym pytlem pres hlavu vyrvavat nazory na produkt XY. Vetsina lidi si maximalne poklepe na celo. Ovsem pokud nad sebou bude mit ODS­/CSSD­/ODA­/KDU­/...
Odpovědět0  0
starmen (438) | 5.12.200417:49
LoL...

1. pokud je to váš nat­/proxy tak jich tam můžete mít klidně deset.. :­-­) já jsem taky za NATem,ale to venkovní IP je moje.. :­-­) mám doma v síti několik PC :­-D.

2 proč by jste měl mít v hlavě celý RIPE ?? :­-DD. Vždyť jsem posla odkaz, kde Vám z IP zjistí providera. Mimo to co si myslíte že z IP zjistíte za doménu ?? Normální ­"host­" atp právě zjistí jenom reverzní záznam ­(in­-addr.arpa­), který je většinou u daného providera. Mnohdy dané IP ani reverzní záznamy nemají, takže zjistíte kulový. Takže maximálně zjistíte toho providera a od toho je právě RIPE ;­-­).

3. to označení třeba proxy0098.fake.ru se k tomu mýmu návrhu může přidat. To s tím nekoliduje. Pokud se jedná o známé NAT servery nebo proxy, tak se to k tomu může přidat jako poznámka. Mimo to podle toho mého návrhu jednoznačně určíte člověka ­(resp. proxy­/nat­). Tím vaším návrhem jenom zjisíte v jaké je doméně ­(a to ne u všech, protože někde nexistují reverzní záznamy, takže stejně zjistíte max. toho providera­). Z domény si neuděláte obrázek o tom, kdo to říká.

Add srovnání s adresou :
nevím jestli je to na mě, ale spíše pokulhává to Vaše přirovnání. Když Vám bude např chodit korespondence očíslována čísly, kde má každý člověk svoje číslo a nikdo ­(jen ten dotyčný­) ví, které je jeho, tak přesně víte, že si píšete s tím daným člověkem, ale nevíte kdo to je. ­(až na výjímky SNAT a proxy...­).Je to něco jako PO.BOX. S tím vaším tak maximálně víte, že patří do nějaké skupiny ­- např pošta 230 00 ­- , ale nikdy nevíte, jestli komunikujete s tím samým ­- poštu 230 00 má mnoho lidí.. :­-­).
Odpovědět0  0
Neregistrovatelny Nick | 6.12.200417:24
1. neni. Takze ­(pokud vam jde o tohle­) si ho muze dosovat kdo chce a jak chce dle vlastni libosti a flegmaticnosti sveho ISP:­-­)

2. protoze drtiva vetsina ­(prakticky nikdo­) nebude koukat do ripe na IP zrovna toho konkretniho cloveka. Kdezto u domen by hned bylo videt, ze ty IP pod fox­/IBM­/mironet­/og­/... nalezi zamestnancum fox­/IBM­/mironet­/og­/...

3. IMHO hlavnim problemem neni urcit, ze starmen z ip 127.0.0.1 je jinej starmen, nez ten z IP 127.0.0.0. Hlavnim problemem je, aby byli videt puvodci kiritickych a pochvalnych komentaru k vyrobkum, firmam, atp.
Tedy napr. ­"joooo, tohle chlazeni je fakt super ­- koupil jsem ho u XY a nemuzu si vynachvalit­"
Hlavnim cilem by tedy melo byt, aby ctenar diskuze videl, ze tento prispevek prisel z adresy XY.cz a dle toho si udelal nazor na obektivnost.

ad adresa:
230 00 ma mnoho lidi. Stejne jako ma mnoho lidi stejnou IP. Nicmene, pokud nekdo chce mit posychrovany, ze se za nej nikdo nevydava, tak od toho je tu myslim registrace.
Nejsem si teda jistej, jak kvalitne to ma SH implementovany, ale od boku strelim, ze falsovat IP je o dost snazsi nez prihlasit se jako nekdo jinej na SH.
Odpovědět0  0
starmen (438) | 6.12.200420:20
add 1. to bylo myšleno trošku jinak ;­-­)

add 2. Jenže zjišťovat domain jméno z IP záleží právě na reverzních záznamech, což může být problém. Např. vemme takové IP 195.39.36.12. Když si zjistíte jeho doménu, tak to je klokan.gts.cz. A to jsem zvědav, jak poznáte, že to přišlo z www.dexx.cz :­-­). Problém je totiž samotný reverzní záznam a někdy reverzní záznam může chybět úplně. Nebo vámi zmiňovaný og má IP 81.0.254.44. Když ale z tohoto resolvujete doménu, tak se vrátí www.resal.cz. ;­-­). ibm, fox a mironet mají reverzní záznamy svoje a OK.

add3. Mno možná jsem tedy špatně pochopil proč zobrazovat IP. Vždycky se o tom bavilo proto, aby bylo vidět s kým se člověk baví a jestli je to ten dotyčný. Takže pokud zde jde opravdu pouze o to, aby bylo poznat z jaké je to domény, tak jsem to trošičku nepochopil :­-­) Ale jak jsem napsal, tak to ze samotného IP stejně nezjistíte vždycky a často zjistíte jen orgrganizaci ­/ záznam, který to zastřešuje.

"230 00 ma mnoho lidi. Stejne jako ma mnoho lidi stejnou IP­" ano, ale nikdo nemá svůj směrovák, kdežto někteří lidé svoji IP ano.. nebo znáte Fyzickou osobu, která by měla svoje směrovací číslo ? :­-­).
Zfalšovat IP není problém pomocí S­-NATu ­(vlastně celej SNAT je pouze falšování zdrojové IP adresy :­-­) ­)... problémem je pouze jak zajistit, aby odpověď přišlá Vám a ne té IPadrese, na kterou jste to zfalšoval. Proto musíte být na cestě, kudy jde paket, aby jste jej odchytil a to už není jen tak :­-­). To chce odklonit směrovací cestu a nebo být na směrovačích, přes které paket jde ;­-­). Tzn pokud zrovna nejste u providera, přes kterého falšované IP jde, tak to není jen tak...
Odpovědět0  0
starmen (438) | 3.12.20049:27
Už jednou někde o IP byla diskuze ­(nevím jestli zde nebo jinde­). Zveřejňování IPadres je v PC světě cca to samé jako veřejně říct kde bydlím. Jasně, není to to samé, ale je to pozvánka. Dnes, kdy standartní Win bez záplat, FW a AV nevydží po připojení na internet čistý déle jak půl hodiny, nebo se všemi záplatami ne o moc dýl je zveřejňování IP ne moc šťastné. Mě osobně je to jedno. Já jsem za Lin FW ­(iptables­), takže mě jen tak někdo nesestřelí, ale nic není neprůstřelné a kdyby se někdo moc snažil, tak mi tam třeba najde nějakou tu skulinku, kterou jsem při konfiguraci opomenul. DOS ­(Denial Of Service­) mě netlačí, neboť mám omezen počet SYN paketů na myslím 20­/s a veškeré služby viditelné zvenku ­(HTTP,SSH atp..­) mají limity uživatelů ­(ICMP echo omezeno tuším na 20 odpovědí­/s­). Přenášená data mě netlačí ­- nejsem omezen, ale zase nemám moc rychlou linku, takže by mě mohl kdokoliv poměrně jednoduše zafloodovat. Sice jeho IP můžu zablokovat, jenže přes linky to jde. Jako jednou z mála musím dnes s John.Donem snad ve všem souhlasit ­(až na ten test PCI­-E a ­"konflikt­" s p. Mrázkem :­-­) ­). V tom, co říká o NAT, proxy, ADSL atp. má pravdu. proto:

Rozhodně IP nezobrazujte !!!

Nicméně řešení by mohlo spočívat v něčem jiném. IP sice nezobrazovat, ale postupně všechna používaná IP číslovat a zobrazovat jen tato čísla. Ano, budou to nic neříkající čísla, ale člověk si bude moct spojit nick s tímto číslem. Problém je pak jen když jsou za NAT nebo PROXY a tak by mohl někdo si spojit více lidí v jednoho, ale to i u zobrazování IP. Dále by možná ještě mohla vzniknout stránka ­(a nebo to zobrazovat u toho čísla­) od jakého providera to je. Veškeré IP přiděluje RIPE a ta má i své whois, které řekne o IP která organizace ­(osoba­) to má zamluveno atp. Takže by to mohlo vypadat třeba takto:

Formát:
<number> ­- <netname> ­- <descr­[, descr ... ­]>

Příklad:
6897 ­- UPC­-BRNO­-V ­- UPC Internet CATV, Broadband Internet services in Brno
10563 ­- TESNETWORK ­- TESNETWORK ­- Cable users, Prague
- první je ukázka UPC Chello, druhé je ukázka Intercable :­-­)

IP se nezobrazí a výpovídací hodnota je ekvivalentní pro IP ­(až na adresování samozřejmě­). ­"Vědeckými­" slovy to je ­"jednoznačné přiřazení adresových prostorů­" a nebo ­"zobrazení­" a teď nevím jaké.. myslím, že ­"bijektivní zobrazení­" a nebo také ­"bijekce­" :­-­) .

Dobrá ukázka pro jednu ze známých IP www.email.cz:
http:­/­/www.ripe.net­/perl­/whois?query=62.168.57.98&.submit=Submit
takže by to třeba mohlo vypadat:
8963 ­- ATC­-NET ­- Atlantic Tristan Company, Brno
Odpovědět0  0
starmen (438) | 3.12.20049:32
Jo ještě dodatek. Sazmořejmě to nečíslovat tak, že převedete IP na bin číslo, ­"odstraníte tečky­" ­(tzn sesypete bin. čísla dohromady do jednoho velkýho­) a zase převedete... to potom není problém zase zjistit zpět... :­-­) ikdyž na většinu vejrostků by to bohatě stačilo.. :­-­).

Jednoduše nějak číslovat aby to nebylo převoditelné zpět ­- třeba opravdu sekvenčně. Konexe z IP XYZ ­- mám pro něj již číslo ? ­- mám => použiji, nemám => přiřadím další v řadě.. :­-)
Odpovědět0  0
John.DOn | 3.12.200410:49
To číslování je velmi dobrý nápad :o­)
Sice část lidí jede přes proxky ale tohle je krok správným směrem.
Opravdu. Nikoho to nepoškodí, bude to fungovat stejně jako IP a má to význam.
Odpovědět0  0
vla | 3.12.20044:05
někdy by i neuškodilo zveřejnit plně jméno a adresu některých jedinců z mladších řad. Co si někdo dovoluje v rámci anonymity, by se z očí do očí neodvážil nikdy říct. Je to pouze pěkná výchova ke křiváctví.
P.S.
Pane Štěpánek, proč, když napíši své jméno Vlasta a plný mail mě stále system odmítá s tím, že jméno je již registrováno.
Odpovědět0  0
gkldhfslk@st.cz | 3.12.20049:02
Tenhle ten system vkladani prispevku je uplne hroznej. Nikdy se mi nepodari trefit spravnou kombinaci jmena emailu, tak si vzdycky neco vymyslim. Je to naprosto hrozne.
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 3.12.20049:59
Dobrý den,

Na to odpovím já, v databázi registrací máme tisíce ­(možná i víc­) registrovaných uživatelů a někdo z nich se již registroval s nickem, který chcete použít. Systém vám nepovolí vložení diskuzního příspěvku pod již existujícím nickem. Je to dáno z toho důvodu, aby si každý mohl zaregistrovat svůj nick a nikdo tak nemohl psát pod cizí identitou. Samozřejmě zde však platí, kdo dřív přijde, ten dřív mele.

Štěpán Mrázek
Svět hardware
Odpovědět0  0
wrah | 2.12.200422:13
Řekl bych že zveřejňovat ip adresu pisatele každého komentáře je blbost, opravdu by to ponoukalo různé inteligenty co se naučili pět příkazů ­(koneckonců lidem se slabší linkou lze velice znepříjemnit život už jen pingem z několika strojů najednou­), ale určitě by se mělo někam logovat, ­(a možná ukazovat registrovaným lidem?­). A rozhodně bych doporučoval banovat adresy z nichž přicházejí příspěvky typu: Ty jeden totálně vypatlanej č.... a podobně, jejichž informační hodnota nestojí ani za opotřebení očí čitatele.
Odpovědět0  0
Milhouse666 (41) | 2.12.200417:57
Já jsem 100% pro zveřejňování IP.
Protože jinak sem píšou bl... kteří akorát kritizují.
Když někdo něco říká, tak ať si za tím stojí.
Odpovědět0  0
john.don | 2.12.200420:13
Ovřování ­- třeba IP adresou...no klidně ano, ale opravdu chceš aby tvou IP měl každý trouba?
Možná tobě to je jedno, jedeš přes DIALUP, ale co lidi s pevnou IP?
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 2.12.200421:28
No, tak to si treba konecne uvedomis, ze nemuzes porad mlet ty tvoje hovadiny a pro jednou se nad sebou zamyslis.

Martin Štěpánek
autor testu PCI­-E grafických karet, pod kterým jsi casto plodil.
Odpovědět0  0
John.DOn | 3.12.20047:56
Vím že to je osobní, kdyby ten test byl dobrý tak bych ho pochválil...ale nebyl a teď jsi zaujatý.
ALE:
- plodím pod svým jménem !!
- snažím se psát pravdu
- kdybych chtěl bezostyšně pomlouvat tak můžu jet přes brány s 1000 nicků a můžu udělat něco jako:
Albert: Blbý článek, Fox: jo fakt blbý článek, Alfonz: přiblblý článek

Tedy moje ,,plození­" ti asi samozřejmě nevoní stejně jako mě tvůj zaujatý článek,
ale dělám to poctiv jako ostatně vše. Někdy lépe někdy hůře.

A rozdíl mezi dobrý a špatným autorem není jen ve znalostech, ale v nezaujatosti!
Dobrý autor nepředkládá svoje názory, předkládá fakta a nechá ostatní aby si vytvořili názory svoje.
Ty jsi u mě mizerný autor, protože jsi zaujatý a nepřijímáš žádnou kritiku.

Mě můžeš nadávat, můžeš mi poslat výhružný mail a já na něj budu reagovat, ale jen protože hraju fér hru. I když kritizuji, tak fér. Když napadám, tak pod svým jménem a né pod 10ti vymyšlenejma nickama ­- což bych snadno mohl. A přes proxky i z různých IP adres. Dokonce bych přes ně mohl hlasovat třeba 20x ­- což nedělám. Cílem není tě odradit od psaní, cílem je aby jsi ­(když už píšeš­) psal věci tak jak jsou a bez nějakých osobních názorů. Jako spravedlivý a morální člověk, protože záměrně napsat článek tak aby vyzněl dobře pro nějakou značku podle mě moc morální není.
Odpovědět0  0
JOhn.Don | 3.12.20048:03
Mimochodem za přílišné prudění se velice omlouvám, omlouvám se i za nějakou případnou urážku ­- pokud jste se cítil dotčen.
Odpovědět0  0
Milhouse666 (41) | 3.12.20049:12
1, sedím na pevné lajně
2, mám zveřejněné méno, mail, ICQ
3, je mi to jedno ­- v diskuzích na SH je troubů milion a jen v anonymitě plivou na všechno, co se napíše. ­- toto by s tím třeba skončilo a diskutovalo by se o něčem, co má cenu.
Odpovědět0  0
John.DOn | 3.12.200410:44
A co by těm troubům zabránilo jezdit přes anonymní proxky a dělat to samé co doteď?
Odpovědět0  0
cecil | 2.12.200414:56
zobrazenie ip je dost somarina, na vsetko staci registracia a autologin ... ip netreba, neni na co, nevidim rozumne vyuzitie moznosti zobrazovania IP
Odpovědět0  0
David97 | 2.12.200413:45
Pravda pravda, co tu čtu. Zajímalo by mě jaký by to mělo účel zobrazovat IP adresy. Vedlo by to jenom k tomu že by někteří nenechavci zkoušeli co se dá s cizí IP dělat. Celkem by mě zajímalo ­- ať mi autor diskuze nastíní ­- co si od toho sledování IP slibuje nebo jaký by mělo opodstatněný význam.
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 2.12.200417:02
Důvod je prostý, když se dívám na IP adresy ze kterých pocházejí diskuzní příspěvky k megatestu počítačů, pak značná spousta z nich je od lidí z firem o jejichž PC píšeme. Buď ­"anonymě­" vychvalují svoje počítače a nebo naopak pomlouvají konkurenci. Popravdě se mi takovéto zneužívání diskuzních fór pro vlastní PR či pomlouvání konkurence ani trochu nelíbí...

Neříkám, že zveřejnění IP tento problém vyřeší, ale pomůže ho částečně minimalizovat.
Odpovědět0  0
emsid (45) | 2.12.200417:32
ani se vam nedivim, me taky takovehle marketingove zvasty v diskuzi vytaci....

Asi máme každý jiný názor na marketing. To je v pořádku, je to váš názor. My jsme připravili tuto sestavu na konec roku a chceme novou řadu FOX Cult­-X představit v akci. Takže test je báječná příležitost, protože vyniknou parametry PC FOX. A pokud se trošku vyznáte v PC branži, tak jste už musel zaznamenat, že FOX je jiný, není to počítač pro každého a naší hlavní předností je KVALITA. BTW ­- jsem přesvědčený, že až uvidíte někdy FOX ve skutečnosti, tak asi uznáte, že tak smontovat PC nedokážete :­-­). Ještě letos se objeví počítače FOX v nabídce slovenského prodejce.
Odpovědět0  0
john.don | 2.12.200420:12
Tak si přečti co jsem napsal.
Prostě budou přidávat příspěvky přes nějakou tu proxku a nic se nezmění.
Odpovědět0  0
foxik (25) | 2.12.200420:38
1. na rozdíl od tebe nevystupuju jako anonym, který má zakázané všechny kontakty
2. je vidět, že pojem marketing je stejně prázdný jako tvoje názory ­- vythnout něco z kontextu je slabomyslné. Reakce vznikla na konkrétní popud a není to žádná reklama, je to fakt.
3. jednoznačně zveřejnit IP adresy nebo údaje z registrace, viz. živě.cz
BTW pro emsida ­- pořád lepší konkrétní data v diskuzích než skrytý pomlouvání všeho. Svědčí to jenom o tvý malosti.
Odpovědět0  0
foxik (25) | 3.12.20049:14
Tak tohle fakt nechápu, Štěpáne. Na jednu stranu provozujete diskuzní fóra, na druhou stranu ti vadí, když tam diskutují ti, kteří jsou vašimi články potrefení. Jenom se bráníme útokům anonymů, kteří jsou u vás zaregistrovaní, ale nikdo z nich nemá povoleno zveřejnění informací. Takže co ?

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 3.12.20049:29
Na rovinu, nevadí mi když někdo pracuje jako zaměstnanec distributora XYZ a napíše svůj názor a podepíše se pod něj. Ale strašně mi vadí, když jsou naše diskuzní fóra anonymně zneužívána k vylévání špíny na konkurenci. Pokud mám na něco názor a chci ho veřejně prezentovat, tak se také nesmím bát pod něj podepsat.

Pokud budou všichni svoje názory prezentovat stejným způsobem jako ty ­(t.j. s plným podpisem­), tak mi to rozhodně vadit nebude.

BTW: Celý engine Světa hardware je postaven tak, aby se nikdo nemusel bát, že mu nějaký automat zneužije jeho mailovou adresu.
Odpovědět0  0
no hadaj | 2.12.200413:26
si debil
Odpovědět0  0
danno (337) | 2.12.200413:18
tak si to tu rozdiskutoval celkom dobre, dokonca tak vycerpavajuco ze si si vystacil aj sam :o­) ale vyzera to tak ze mas vo vela veciach pravdu, hlavne ohladom tej bezpecnosti. Mozne riesenie situacie je povolenie prispevkov do diskusii len registrovanym uzivatelom. Ale vzhladom na to ze to nie je zas tak horuci problem ­(vzdy sa daju nejake IPcka bannovat­) tak by to bolo asi zbytocne otravovanie 99% diskutujucich.
Odpovědět0  0
John.Don | 2.12.200412:13
Chudé sociálky nechť si vyberou nějakou z free proxek na téhle stránce:
http:­/­/www.freeproxy.ru­/en­/free_proxy­/cgi­-proxy.htm
Odpovědět0  0
John.Don | 2.12.200412:03
Asi není důvod nezobrazovat IP adresu, ale jaký to má vlastně význam.
Hromada počítačů je za NAT a nebo PROXY. Proto může celá řada příspěvků pocházet z jedné­(nebo jedné sady­) IP adres. Navíc zobrazování celé IP adresy bych považoval za krajně nevhodné, přímo to svádí ke stažení nějakého toho scaneru a oscanování si těch kterých chudáků a následné rande s jejich OS.
A tak bych se zamyslel k čemu to vlastně je? Zvlášť když na hromadu věcí zde musí být člověk přihlášený ­- aby mohl třeba hlasovat. A VY­(oni­) správci stejně vidíte ze které IP adresy se psalo. Navíc pokud si někdo najde heslo v google STAY ANONYMOUS tak mu to vyhodí hromadu free anonymních proxek i přes WWW rozhraní a stejně VÁM to bude naprd! ­(úplně naprd)
Odpovědět0  0
John.Don | 2.12.200412:07
Pokud chcete někomu nadávat do PÍČ, stačí si otevřít tuhle stránku: http:­/­/proxify.com­/ a tam zadat libovolnou adresu. Vaše požadavky budou přesměrovány přes tuhle proxku a nikdo neuvidí Vaší pravou IP adresu.
Mě osobně to připadá daleko lepší než vystavovat na odiv všem lamerům svou IP adresu. Zvláště když platím i za příchozí trafic a platit za to, že mě nějaké jelito scanuje porty se mi nechce.... FAKT NECHCE.
Odpovědět0  0
john.don | 2.12.200412:22
Málo se o tom mluví, ale jsou i útoky DATACASH ­- prostě z nějakého serveru jsou vysílány požadavky na vaši IP a nakonci měsíce Vám přijde NEMILÝ účet :o­) za Vaše ,,NEOMEZENÉ­" ADSL s limitem 3gb. Funguje to zhruba takto: Najdu si nějakého chudáka se kterým nesouhlasím­(líbí se mu procíky AMD a mě JEN INTEL­) a on ho hrozně urazil, když řekl že peče. Zajdu si do internetová kavárny s Woknows a stáhnu si z netu prográmek ­(nebudu jmenovat abych nenaváděl­), nastavím tam IP adresu kterou mám třeba z diskuze a začnu mu posílat UDP pakety. Je jedno jestli je modem dropne nebo ne, ZAPOČÍTÁVAJÍ se stejně! A odejdu. Bude trvat měsíce než ten chudák zjistí co se děje! A domluvit se s operátorem na blokování konkrétních IP je taky skoro nemožné. A budete platit, platit, platit ... A nebo prostě Vám operátor sníží rychlost a jste v řiti. Prostě i několik měsíců pojedete pomalu. To je útok DATACASH.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.